RECEPTVILÁG - Receptes oldal - receptek képekkel
Interaktív
 
Sütemények
 

 

 
Kevert tésztás sütemények
 

 

 
Alaptészták
 

 

 
Mézes sütemények
 

 

 
Sütés nélküli édesség
 

 

 
Bonbonok-pralinék
 

 

 
Poharas krémek-pudingok
 

 

 
Ostyalap töltelékek
 

 

 
Kekszek-teasütemények
 

 

 
muffinok
 

 

 
Kuglófok
 

 

 
Kalácsok
 

 

 
Kenyerek - zsemlék
 

 

 
Kelt tészták-péksütemények
 

 

 
Torták
 

 

 
Hájas tészták
 

 

 
Édes tészták - desszertek
 

 
Gofrik
 

 

 
Témák szerinti kereső
 
Díszek-ajándékok a konyhából
 
Kreatív sarok / blog
Friss bejegyzések
2019.02.11. 09:42
2019.02.11. 09:26
2018.12.14. 18:38
2018.12.14. 18:23
2018.12.14. 18:09
2018.12.14. 17:51
2018.12.14. 16:56
2018.07.26. 14:52
2018.06.28. 16:35
2018.05.16. 12:51
 
Online látogató
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2006-08-09
 
 
Linkajánló
 
A választásod itt számít!
Milyen receptek érdekelnek leginkább?

Sütemények, édességek
Főételek (húsos, rakott)
Ünnepi ételek (különlegesek)
Hétköznapi ételek (könnyű, gyors)
Reform (hús,- tej, vagy cukormentes)
Mindegy, csak olcsó legyen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Gesztenyepöttyös sütemény

 

Gesztenyepöttyös sütemény

Hozzávalók:

Piskóta:

8 tojás
8 evők. liszt
8 evők. cukor
csipet szódabikarbóna

Krém:

2 cs. vaníliás pudingpor
6 dl tej
2 cs. vaníliás cukor
25 dkg margarin
15 dkg cukor

Gesztenyepötty:

25 dkg gesztenyemassza
10 dkg darált keksz
1 evők. kakaópor
rum, és/vagy tej

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a cukorral keverőgép legmagasabb fokozatán kemény habbá verjük, utána alacsony fordulatszámon a sárgákat egyesével hozzáadjuk a szódaporral, végül fakanállal beleforgatjuk a lisztet (nem egyszerre adjuk hozzá, hanem kanalanként, és óvatosan forgatjuk, nem keverjük, mert összetörik a hab, és nem lesz szép magas a piskóta). Egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk a masszát, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, de pár perc múlva csökkentjük a hőt 170-160 fokra, és így sütjük készre.

Krém: A tejben a vaníliás cukorral megfőzzük a pudingokat a szokott módon, utána kihűtjük. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot, és összedolgozzuk.

Gesztenyerúd: A felengedett gesztenyemasszához adjuk a darált kekszet és a kakaóport, majd egy kupica rummal és annyi tejjel lazítjuk a masszát, hogy összeálljon, és formázható legyen (ha gyerekek is esznek a süteményből, akkor csak tejjel készítsük). Összegyúrjuk, három egyenlő részre osztjuk, és mind a három darabot olyan hosszúra sodorjuk, amilyen hosszú a piskótánk.

Összeállítás: A piskótát hosszában elvágjuk, egyik lapját megkenjük a krém egyharmadával, erre fektetjük a gesztenyerudakat egymástól egyforma távolságban, majd a krém másik felével megkenjük úgy, hogy a rudak közét is kitöltse, majd a piskóta másik felével betakarjuk az egészet. Hűtőbe tesszük pár órára. Szeleteléskor a süteményt (hosszanti irányban) három részre vágjuk úgy, hogy a gesztenyerudak közé essen a vágás, majd keresztbe akkora távolságban, hogy kocka alakot adjon ki. Porcukorral megszórva kínáljuk.

 

 

Összeállítás képekben:

 

 

 

 

Katt a képre, nézd meg a képtárban a többi sütemény képeit!

 

Még nincs hozzászólás.
 
Képtárak
 
Levesek
 

 
Húsos ételek
 

 
Köretek-Feltétek
 

 
Egytálételek - Rakott ételek
 

 
Tésztás ételek
 

 
Lepények - Húsos tekercsek
 

 

 
Főzelékek
 

 

 
Szendvicskrémek-Pástétomok
 

 

 
Saláták
 

 
Sós sütemények
 

 
Pogácsák
 

 
Nyári ízek télire
 

 
Savanyítás
 

 
Szörpök-Italok-Teák készítése
 

 
HOT PAN receptek
 
 
 
Reform ételeim
 

 

 
Ti küldtétek
 
Tanácsok, konyhai tippek
 
Tej, tejtermék nélküli ételek
 
Kis-okos
 
Hús receptek témák szerint
 
Receptkereső
 
Legújabb képes receptek
 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

  

  

 

 

 

 

A honlapon található írásos, és képi anyagokat szerzői jogok védik. Ezek engedély nélküli felhasználása jogi következményeket von maga után!

 

 

SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Annàcska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...