Mindent bele leves  
	Hozzávalók: 4 személyre 
	Kb. 2,5 l víz 
	1 db nagyobb fej karalábé (csíkokra vágva) 
	2 db karalábé levél összevágva 
	7-8 db apró csicsóka meghámozva, kockára vágva 
	kevés csont (én házi kakas nyakat, zúzát tettem bele) 
	1/2 apróra vágott vöröshagyma 
	1 cikk fokhagyma (apróra vágva) 
	2 db TV paprika kockára vágva 
	5 dkg hajdina 
	só 
	bors 
	fűszerpaprika 
	1 tojássárgája 
	1 kisdoboz főzőtejszín 
	 Elkészítése: Az edénybe levő vízbe beletesszük a kívánt csontot, vagy kisebb csontokat, kb. 20-25 percig lassú módban előfőzzük. Ezt követően a megmosott, tisztított zöldségeket a fent leírt módon felaprózzuk és bele tesszük a fővő csontlébe, a fűszerekkel ízesítve és a hajdinával együtt tovább főzzük. Miután minden jól megfőtt, eloltjuk alatta a lángot és a tojássárgás tejszínnel behabarjuk. Lehet variálni az ízeket egy kis citrom levével is. 
	A receptet és a képet Kiss Julianna küldte, köszönjük! 
	  
	  
	  
	Katt a képre, nézz be Julika képtárába is! 
	  
 |