RECEPTVILÁG - Receptes oldal - receptek képekkel
Interaktív
 
Sütemények
 

 

 
Kevert tésztás sütemények
 

 

 
Alaptészták
 

 

 
Mézes sütemények
 

 

 
Sütés nélküli édesség
 

 

 
Bonbonok-pralinék
 

 

 
Poharas krémek-pudingok
 

 

 
Ostyalap töltelékek
 

 

 
Kekszek-teasütemények
 

 

 
muffinok
 

 

 
Kuglófok
 

 

 
Kalácsok
 

 

 
Kenyerek - zsemlék
 

 

 
Kelt tészták-péksütemények
 

 

 
Torták
 

 

 
Hájas tészták
 

 

 
Édes tészták - desszertek
 

 
Gofrik
 

 

 
Témák szerinti kereső
 
Díszek-ajándékok a konyhából
 
Kreatív sarok / blog
Friss bejegyzések
2019.02.11. 09:42
2019.02.11. 09:26
2018.12.14. 18:38
2018.12.14. 18:23
2018.12.14. 18:09
2018.12.14. 17:51
2018.12.14. 16:56
2018.07.26. 14:52
2018.06.28. 16:35
2018.05.16. 12:51
 
Online látogató
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2006-08-09
 
 
Linkajánló
 
A választásod itt számít!
Milyen receptek érdekelnek leginkább?

Sütemények, édességek
Főételek (húsos, rakott)
Ünnepi ételek (különlegesek)
Hétköznapi ételek (könnyű, gyors)
Reform (hús,- tej, vagy cukormentes)
Mindegy, csak olcsó legyen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Társalgó a honlaphoz
[197-178] [177-158] [157-138] [137-118] [117-98] [97-78] [77-58] [57-38] [37-18] [17-1]

2011.03.11. 20:14 Idézet

Kedves Marisom! Az internet világa pont erről szól, hogy az ismeretlen emberek is tudnak kommunikálni egymással egy adott témában. Tanácsokat kaphatnak, tanulhatnak új dolgokat, stb...korra, nemre való tekintet nélkül. Persze ez az előnyeivel ellentétben veszélyeket is rejthet magában, mert bizony az arctalanság mögött könnyen megjelenhet a rosszindulat is. De Te ezt az oldalát soha ne ismerd meg! :)


Általában minden nap felnézek, mert tudom, hogy nem mindenkinek van a főzés a kisujjában, és a felmerülő kérdésekre választ várnak.
A recepttel kapcsolatban két lehetőséget ajánlok: Az egyik, hogy begépeled ide a társalgóba,,,,bízva, hogy többen benéznek ide és olvassák. A másik választás lehet: Bizonyára láttad a honlapon a "
Ti küldtétek rovatot", ahova az ilyen Látogatói receptek kerülnek. Vannak köztük fényképpel beküldött receptek, és van olyan is, amit én elkészítettem, és saját fényképet tettem hozzá. Véleményem szerint egy jó receptnek ott előkelőbb helye lenne, de a választás mindenképpen a Tied, és én megköszönöm bármelyik mellett is döntesz.

Üdvözlettel: Zsuzsa


2011.03.11. 11:12 Idézet
marisom

Csak pár hónapja lett internetem  de nagyon örülök hogy megtaláltam ezt az oldalt .Igen kellemesen érint mikor irok pár sort ismeretlenül TE kitartóan válaszolsz kedvesen mindenkinek.Köszönöm!Még tartozom egy nagyon könnyü és olcsóbb recepttel de nem tudom igazán azt hova irjam  illetve küldjem.Még nagyon kezdő vagyok idősebb korosztály .


2011.03.08. 20:08 Idézet

Nagyon köszönöm Marisom!


2011.03.08. 10:23 Idézet
marisom

Szervusz Zsuzsa csatlakozom VIZIPANDA jókinságaihoz.Cak igy tovább


2011.03.06. 19:06 Idézet

Kedves Vizipanda! Örülök, hogy újra itt, és köszönöm a szavaidat! Nem csalódtam benned, Te még "rumli hátán is megélsz", klassz csaj vagy!  Úgy látom ma ez a pite volt a sláger több családnál!

Sok türelmet és kitartást kívánok az felújításhoz (nem irigyellek), aztán ha újra rend lesz, akkor várlak szeretettel egy újabb kis sütögetésre!

Üdvözlettel: Zsuzsa

 


2011.03.06. 14:28 Idézet
vizipanda

Süssetek  pehelykönnyű túrós pitét !

Ez egy fantasztikus recept !! valóban légies    olyan régen keresek egy ilyen könnyű pitetésztát! 

  Csak kicsit változtattam:  nem volt itthon csak fél csomag élesztőm, és natúr krémtúró, viszonylag gyorsan kevertem a túrókrémet - kevesebb volt  a munka vele, mivel nem igényelte hogy áttörjem.

Hamarosan már csak az emlékeimben fog élni, mert a család rárepült :) Terjeng a lakásban a finom vaniliás meleg süti illata


2011.03.06. 12:33 Idézet
vizipanda

Kedves Házigazdasszony  Látógatótársak!

Nem tüntem el, benne vagyok egy rumlis felújításban,    de azért éppen most             kel -- hólyagosodik a habkönnyű túrós, már nyersen is légies könnyűség  a tésztája is,  a tölteléke is, majd jövök mesélni, hogyan sikerült.  


2011.03.06. 12:21 Idézet
vizipanda

Kedves Zsuzsa!

GRATULÁLOK A KITÜNTETŐ DÍJADHOZ! A tudásnak előbb-utóbb látványos eredményei vannak! Azt hiszem, minden látogatód nevében is írhatom:

még sok jó receptet, trükköt s tippet kívánok a szupi honlapodra!

 


2011.02.18. 15:47 Idézet

 Kedves Sorstársak!!!

Nagyon egyszerű és nagyon egészséges savanyúságot csináljatok:

KÁPOSZTA-SALÁTA

Édes-káposztát lereszelni (én a vágógépben aprítom, gyorsabb és egyszerűbb). Sóban egy kicsit állni.

Ha még gusztusosabbra, egészségesebbre akarom, ugyanígy bele sárgarépát. 

Közben megcsinálni a lét: cukor, ecet, (aki szereti: kömény). Bele a kicsit kinyomott káposztát.

KÉSZ!!!!


2011.02.12. 19:25 Idézet

ÓÓÓÓ Vizipanda nagyon figyelmes vagy, magam nevében is köszönöm ezeket a mértékegységeket! Mindjárt írok is a vendégkönyvbe Anettnek, hátha visszakukkant valamikor!

A csalamádé nálunk is sláger, minden évben teszek el!

A csoki díszeidet annyira megnézném! :) És igen, jó, hogy írtad az egy vonalvezetést! Ez valóban így van!

Köszönettel: Zsuzsa


2011.02.12. 18:54 Idézet
vizipanda

Csokidíszeket készítetem...

Egy 10 dkg-os ét táblából több mint 100 db lett.  Előrajzoltam, de végül menet közben kialakult, hogy azok lettek szépek, amiket egy vonallal végig lehet vinni- érdemes olyan mintákat választani.  Amikor zacsiba raktam a folyékony csokit, kicsit hagytam hűlni, úgy nyomáskor egyenletesebben jött a csík. 

Szééépek!        érdemes volt nekifogni! 


2011.02.12. 13:27 Idézet
vizipanda

 Kedves kisérletező Sorstársak! 

A  Zsuzsa csalamádé receptje fantasztikus!!   Hófehér marad, egy csep víz sem kell bele, és felbontva sem indul be! 

Nagyon szép világos, ropogós, és csemegésen finom!

Kell hozzá egy jól szeletelő férj, a hozzávalók, és a siker garantált 

Tapasztalatból küldöm a biztatást 


2011.02.12. 12:04 Idézet
vizipanda

Kedves Zsuzsa!   segítsünk Anettnek...

 Vannak mérleg nélküli mértékegységeim valami korábbi gyűjtésemből, íme,    hátha tudja  Anett használni mérleg nélkül, kis matekozással a produkcióinál!

Hagyományos konyhai mértékegységek

1 merőkanál 65 ml
1 evőkanál 15 ml
1 teás-/kávés-/kiskanál 5 ml
1 mokkáskanál 2 ml
1 bögre 250 ml
1 csésze 100 ml
1 késhátnyi vastagság 3 mm
1 kávéscsésze 2 dl
1 vizespohár 2-2,5 dl
1 borospohár 1-1,5 dl
1 levesestányér belső karimáig 2,5 dl
1 késhátnyi vastagság kb. 3 mm

1 csapott evőkanál liszt 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál liszt 2.0 dkg
1 liter liszt 65.0 dkg

1 csapott evőkanál só 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál só 2.0 dkg
1 csapott kávéskanál só 1.0 dkg
1 késhegynyi só 0.1 dkg

1 csapott evőkanál zsír 2-3 dkg
1 evőkanál olaj 2.0 dkg
1 diónyi zsír 1.5 dkg
1 tojásnyi zsír, vagy vaj 5-6 dkg

1 csapott evőkanál porcukor 1.5 dkg
1 púpozott "--" porcukor 2.0 dkg

1 csapott evőkanál zsemlemorzsa 1,2 dkg
1 csapott evőkanál búzadara 1,5 dkg

1 kávéskanál fűszerpaprika: 0,5 dkg        nincs akadálya az alkotásnak!! 

 


2011.02.09. 19:25 Idézet

 Kedves Zsuzsa!!!

Nagyon szépen köszönöm a receptet,kifogom próbálni!!!!Üdvözlettel Majtika.

 


2011.02.07. 21:12 Idézet

Majtika! A receptet ide írom!


Túrós batyu

Hozzávalók:

1 kg liszt
4 dl aludttej
5 dkg élesztő
1 dl tej
3 evők. kristálycukor
1 mokkásk. só
1 nagy tojás
12 dkg margarin

Töltelék:

50 dkg túró
1 cs. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
3 evők. kristálycukor
5 dkg mazsola
1 tojás

Kenéshez:

1 tojás

Az élesztőt 1 dl langyos tejben, amelybe előzőleg 3 evők. cukrot tettünk, megfuttatjuk. A liszthez hozzátesszük a tojást, a sót, az aludttejet és a megkelt élesztőt. Addig dagasztjuk, amíg el nem válik a táltól a tészta. Beleteszünk 3 evők. olvasztott margarint, és újra összedolgozzuk. Egy órán át letakarva meleg helyen kelesztjük, hogy a duplájára nőjön. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kézzel széthúzgáljuk, és lekenjük olvasztott margarinnal. Felgöngyöljük, csiga formájúra tekerjük, és fél órát újra kelesztjük.
Közben a tölteléket is elkészítjük: Ehhez a túrót összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojással, a mazsolával és a reszelt citromhéjjal.
A megkelt tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, 10X10 cm-es kockákra vágjuk, és a közepébe tesszük a tölteléket. A szemben lévő sarkokat megfogjuk, és jól egymásra lapítjuk. Lekenjük felvert tojással, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 150 fokra előmelegített sütőben 10 percig, majd 200 fokon még 10 percig sütjük. A kisült batyukat még melegen lekenjük olvasztott margarinnal, és hagyjuk kihűlni.

 


2011.01.04. 18:53 Idézet

Kedves ewe! Nem ismerek ilyen sütit, esetleg nézz körül itt >>>Epres receptek


2011.01.04. 14:24 Idézet
ewe

Jó napot kívánok!

Segítséget szeretnék kérni! Nem tudom a süti nevét de kellene a recept. Van a krémjében eper darabkák és puncsos az íze,rózsaszínű. Puha piskóta szerű a tésztája,4 rétegű.Rózsaszínű krémes a teteje csokoládés öntettel díszítve.


2010.11.24. 22:28 Idézet

 Kedveseim!

Naaaagyon-naaaagyon aranyosak vagytok a válaszokkal.!!

Még nem mertem nekifogni, oszt itt rohad a dióm. Megpróbáltam a kakaós tekercset, hát most aztán még nehezebben próbálkozom. Meg lehetett enni, de inkább csak melegen.Nem igazán kelt meg és azt hiszem, nem jól tekertem. Talán hosszában kellene, nem szélességében? A másik hibám, hogy talán vékonyra nyújtottam.?

Olyan picik lettek, mint egy muffin........

puszkata

 

 

 


2010.11.24. 10:26 Idézet

Szervusztok !
Bocs, hogy beleszólok de KATA-nak üzenem, hogy ha rám hallgat elkészíti a diós csigát, mert istenien könnyű és leveles lesz a tésztája, ha van dióimádó a családban, akkor ezután csak ezt fogja kérni, és még a gyerkőcöknek is nagyon praktikus, mert meg tudják fognik,  az enyémek csak úgy lopkodták ki a tálból  !
Üdv: Erika az ercsihamiról !


2010.11.12. 21:36 Idézet

Az ember teli hassal a világot is másképp látja,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,:))))


[197-178] [177-158] [157-138] [137-118] [117-98] [97-78] [77-58] [57-38] [37-18] [17-1]

 
Képtárak
 
Levesek
 

 
Húsos ételek
 

 
Köretek-Feltétek
 

 
Egytálételek - Rakott ételek
 

 
Tésztás ételek
 

 
Lepények - Húsos tekercsek
 

 

 
Főzelékek
 

 

 
Szendvicskrémek-Pástétomok
 

 

 
Saláták
 

 
Sós sütemények
 

 
Pogácsák
 

 
Nyári ízek télire
 

 
Savanyítás
 

 
Szörpök-Italok-Teák készítése
 

 
HOT PAN receptek
 
 
 
Reform ételeim
 

 

 
Ti küldtétek
 
Tanácsok, konyhai tippek
 
Tej, tejtermék nélküli ételek
 
Kis-okos
 
Hús receptek témák szerint
 
Receptkereső
 
Legújabb képes receptek
 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

 

 

A honlapon található írásos, és képi anyagokat szerzői jogok védik. Ezek engedély nélküli felhasználása jogi következményeket von maga után!

 

 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?