RECEPTVILÁG - Receptes oldal - receptek képekkel
Interaktív
 
Sütemények
 

 

 
Kevert tésztás sütemények
 

 

 
Alaptészták
 

 

 
Mézes sütemények
 

 

 
Sütés nélküli édesség
 

 

 
Bonbonok-pralinék
 

 

 
Poharas krémek-pudingok
 

 

 
Ostyalap töltelékek
 

 

 
Kekszek-teasütemények
 

 

 
muffinok
 

 

 
Kuglófok
 

 

 
Kalácsok
 

 

 
Kenyerek - zsemlék
 

 

 
Kelt tészták-péksütemények
 

 

 
Torták
 

 

 
Hájas tészták
 

 

 
Édes tészták - desszertek
 

 
Gofrik
 

 

 
Témák szerinti kereső
 
Díszek-ajándékok a konyhából
 
Kreatív sarok / blog
Friss bejegyzések
2019.02.11. 09:42
2019.02.11. 09:26
2018.12.14. 18:38
2018.12.14. 18:23
2018.12.14. 18:09
2018.12.14. 17:51
2018.12.14. 16:56
2018.07.26. 14:52
2018.06.28. 16:35
2018.05.16. 12:51
 
Online látogató
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2006-08-09
 
 
Linkajánló
 
A választásod itt számít!
Milyen receptek érdekelnek leginkább?

Sütemények, édességek
Főételek (húsos, rakott)
Ünnepi ételek (különlegesek)
Hétköznapi ételek (könnyű, gyors)
Reform (hús,- tej, vagy cukormentes)
Mindegy, csak olcsó legyen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Társalgó a honlaphoz
Társalgó a honlaphoz : Új hozzászólás
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Idézett hozzászólás:

Sajtgolyó

Hozzávalók:
  • 2 db nagy, fõtt, áttört burgonya
  • 5 dkg liszt
  • 4 dkg vaj (vagy margarin),
  • 7 dkg reszelt sajt,
  • 1 egész tojás,
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál törött fekete bors,
  • 1 púpozott mokkáskanál só,
  • zsemlemorzsa a bundázáshoz,
  • olaj a sütéshez

  • Elkészítése:
  • A megpuhított vajat összegyúrom a liszttel, az áttört, fõtt burgonyával, a felvert tojással, a szétzúzott fokhagymával, a reszelt sajttal és a fûszerekkel. A masszából vizes kézzel kis diónyi golyókat gyúrok, majd zsemlemorzsában megforgatva, bõ, forró olajban, erõs lángon sárgásbarnára sütöm. Papírtörülközõre téve leitatom róla a felesleges olajat, és egy fogvájót vagy dárdácskát beleszúrok. Hidegen is, melegen is egyaránt nagyon finom
  • En kis fogpiszkálos zäszlókat szurkáltam a közepébe, ha legközelebb elkészítem fotokat is csinálok okvetlen. Ezt a receptet a mindmegette.hu oldalon találtam es nagyon bevält nälam .
  • Bejegyzés:
    Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
    Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
     
      SúgóSúgó
    [197-178] [177-158] [157-138] [137-118] [117-98] [97-78] [77-58] [57-38] [37-18] [17-1]

    2016.12.21. 17:18

    Mindenkinek  Boldog Karácsonytkívánok és Boldog Új Évet!

    Lehethogy hülyének fognak nézni de most csinálok először üdítő  szeletet és lenne egy kérdésem a tojást szétkell választani a fehérjétöl és ugy kell hozzá adni a lisztet stb?

    Válasz:

    Kedves Eszter! Itt senkit nem nevetünk ki, ha valamit nem tud. Bátran kérdezz, ha valami nem egyértelmű! Az Üdítő szeletnél az egész tojásokat jó habosra keverd ki a cukorral, és utána add hozzá apránként a többi hozzávalót, tehát nem kell külön habot verni.

    Boldog Ünnepeket kívánok! Zsuzsa


    2015.12.24. 12:55

    Kellemes ünnepeket és Boldog uj évet kivánok....

    Válasz:

    Köszönöm Marisom, viszont kívánok Neked Áldott Karácsonyt, és nagyon Boldog Új Esztendőt!

    Üdvözlettel: Receptvilág / Zsuzsa


    2014.09.15. 15:43

    Nagyon tetszik ez az oldal! Én is cukorbeteg vagyok, és nagy segítség a fórum. remélem sok cukrosnak való receptet fogok itt találni! a receptek nagyon jók és ínycsiklandozóak a képeken! Köszönöm!

     


    2014.05.25. 15:18
    mama
    Gratulálok a jó recepthez!:-)Nagyon finomak,:-)csodálatosak:-).üdv:mama

    2013.12.05. 17:07

    Köszönöm Mindenkinek a receptet. Vira


    2013.11.20. 19:39

    Kedves Vira! Köszönöm a kedves szavaidat, sok sikert kívánok a receptek elkészítéséhez.

    Üdvözlettel: Zsuzsa


    2013.11.20. 09:16

    Gratulálok!

    Csodás egyszerű és finom receptek. Köszönöm Vira


    2013.09.09. 10:47

    KEdves Klári !

    Bocsánat, hogy beleírok a  társalgásba, én gyufásdobozt használok mércének :).

    Általában bejön.

     

    Andi

     


    2013.04.10 14:51
    Klára

    „ Kedves Zsuzsa

    Nagyon régóta olvasom az oldalt és nagypn sok jó recptet  megsütöttem már és sok ötletet kaptam a sütikhez ,de egy kérdésem azért mégis van árulj el nekem egy titkot hogy ez a sok finom krémes süti hogy lessz ilyen egyforma szeletek és mi ennek a titka ,mivel vágod őket mert ez még nem igazán megy ?Habár a családom nem csinál belőle problémát minden elfogy  :)


    Válasz:

    Kedves Klára!

    Aranyos vagy, de hidd el semmi trükköt nem alkalmazok, nálam minden szemmértékre megy egy kés segítségével.

    További sok sikert kívánok a receptek elkészítéséhez.

    Üdvözlettel: Zsuzsa


    2013.08.11. 16:09

    Gratulálok minden olyan receptküldőnek akik ennyire kreativak.További új ötletet kívánok minden ügyeskezű levelezőnek.


    2013.06.13. 21:15

    Ribizliszörp

    A megmosott ribizlit össze zúzzuk, és egy nagyobb befőttes üvegbe tesszük (nem teljesen tele). Lekötjük és 24 órát állni hagyjuk. Ezután a gyümölcsöt tiszta tüllbe tesszük, és lecsöpögtetjük. Minden liter léhez 1 kg cukrot és 3 dkg citromsavat teszünk. 5 percig forraljuk, közben a habját leszedjük. Üvegekbe töltjük, és száraz dunsztba rakjuk.


    2013.05.14. 07:42
    Heni

    Kedves Zsuzsi!Láttam a bonbonjaidon milyen szép csoki bevonatot csináltál rájuk.Hogyan csináltad ,hogy a bemártásnál való villa,fogpiszkáló nyoma nem látszik. Üdvözlet:Heni

     


    Válasz:

     

    Kedves Heni! Úgy kezdem a bonbongyártást, hogy egy hungarocell darabot előveszek, ennek hiányában megfelel két-három alma, vagy félbe vágott sütőtök. Az almák aljáról levágok egy kis darabot, hogy stabilan álljon. A csokiba mártásnál fogvájóra bököm a bonbont, megmártom, majd utána egy darabig hagyom a tál fölött (kicsit rázom is), hogy a felesleg vissza tudjon folyni. Mikor már nem folyik nagyon, akkor megforgatom, hogy ne maradjon csoki folyás a felületén, és belebököm a hungarocell - vagy almába. Egy nagy almába kb. tízet is belebökök. Amíg megköt rajta a csoki, addig így hagyom. Utána egyesével kihúzom őket az almából, rögtön egy csavaró mozdulattal kiveszem a fogvájót, és bonbonos papírba teszem. Egy kis luk szokott látszani, ami a fogvájó kihúzása után marad. A papírba úgy teszem, hogy ez a lukacska alul legyen. Ennyi! :)

     

     


    2013.05.12. 09:43
    Lili

    Szia!Kérdezni szeretném a véleményed.Apukám névnapja lesz és szeretnék neki egy kis édes meglepetést.Melyik sütit ajánlod? Üdv:Lili

     


    Válasz:
    Kedves Lili! Milyen sutire gondoltal? Lehet kremes, vagy egyszerubb? Dios, turos, vagy gyumulcsos? Ha ezeket megirod,akkor tudok ajanlani. Udvozlettel: Zsuzsa

     


    2013.04.10. 14:51

    Kedves Zsuzsa

    Nagyon régóta olvasom az oldalt és nagypn sok jó recptet  megsütöttem már és sok ötletet kaptam a sütikhez ,de egy kérdésem azért mégis van árulj el nekem egy titkot hogy ez a sok finom krémes süti hogy lessz ilyen egyforma szeletek és mi ennek a titka ,mivel vágod őket mert ez még nem igazán megy ?Habár a családom nem csinál belőle problémát minden elfogy  :)


    Válasz:

    Kedves Klára!

    Aranyos vagy, de hidd el semmi trükköt nem alkalmazok, nálam minden szemmértékre megy egy kés segítségével.

    További sok sikert kívánok a receptek elkészítéséhez.

    Üdvözlettel: Zsuzsa


    2013.03.27. 12:00

    Nem rég találtam erre az oldalra és egyszerűen nagyon nagyon tetszik,csak gratulálni tudok hozzá.Már próbáltam ki recepteket,amivel nagy sikert arattam, köszönet érte.Kívánok további sok sikert,finoam recepteket.

     


    Válasz:

    Kedves Szilvia!

    Köszönöm a visszajelzésedet, örülök, hogy próbáltál ki recepteket, sok sikert kívánok a továbbiakban is.

    Üdvözlettel: Zsuzsa

     


    2013.03.04. 18:55

    szia! Nagyon tetszik az oldal ! Tudnál feltenni cukorbetegnek ételrecepteket? Előre is köszi. üdv .Anna.


    Válasz:

    Kedves Anna!

    Nyitottam egy fórumot ezzel a témával, nézz be ide:

    //receptvilag.gportal.hu/gindex.php?pg=34632180

     

     


    2012.11.24. 21:02

    Most regisztráltam, de már régóta nagyon tetszik a honlap. Nem lehet itt a nagyon tetsző recepteket egy saját receptkönyvbe elmenteni? Üdvözlettel: Györgyi


    Válasz:

    Kedves Györgyi!

    A honlapon sajnos nincs iyen lehetőség, csak a gépeden tudod elmenteni a kedvencekbe. Üdv, Zsuzsa

     


    2012.07.11. 20:38

    Köszönöm Marisom a látogatásodat, és a kedves bejegyzéseidet! Puszi

     


    2012.07.09. 20:29
    marisom

    Keves Zsuzsa ismét köszönöntelek a a receptekhez.További sok sikert a munkához.Puszi


    2012.07.01. 21:05

    Kedves Zsóka! Örömmel veszem a receptjeidet mindig, és most nekem is felkeltetted az érdeklődésemet! :) Előre is köszönöm, ha begépeled.

    Üdvözlettel: Zsuzsa


    2012.06.30. 16:20

    Kedves Zsuzsa!

    Eszembejutott egy régebbi (befőző) recept,amihez nincs fotó,mivel sohasem volt rá igény. Amiért eszembejutott,az az aktualitása.Görögdinnyehéj savanyúságnak eltéve.

    Sok éven át főztem,mert sok dinnye fogyott,és mert különleges és finom. Ha érdekel leírom. Pontos adagokat nem tudok megadni,mert én is "csak úgy", érzéssel tanultam egy szlovák nénitől. Elrontani Úgysem lehet,kóstolássa be lehet állítani.


    [197-178] [177-158] [157-138] [137-118] [117-98] [97-78] [77-58] [57-38] [37-18] [17-1]

     
    Képtárak
     
    Levesek
     

     
    Húsos ételek
     

     
    Köretek-Feltétek
     

     
    Egytálételek - Rakott ételek
     

     
    Tésztás ételek
     

     
    Lepények - Húsos tekercsek
     

     

     
    Főzelékek
     

     

     
    Szendvicskrémek-Pástétomok
     

     

     
    Saláták
     

     
    Sós sütemények
     

     
    Pogácsák
     

     
    Nyári ízek télire
     

     
    Savanyítás
     

     
    Szörpök-Italok-Teák készítése
     

     
    HOT PAN receptek
     
     
     
    Reform ételeim
     

     

     
    Ti küldtétek
     
    Tanácsok, konyhai tippek
     
    Tej, tejtermék nélküli ételek
     
    Kis-okos
     
    Hús receptek témák szerint
     
    Receptkereső
     
    Legújabb képes receptek
     

     

      

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

      

      

     

     

    A honlapon található írásos, és képi anyagokat szerzői jogok védik. Ezek engedély nélküli felhasználása jogi következményeket von maga után!

     

     

    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!