RECEPTVILÁG - Receptes oldal - receptek képekkel
Interaktív
 
Sütemények
 

 

 
Kevert tésztás sütemények
 

 

 
Alaptészták
 

 

 
Mézes sütemények
 

 

 
Sütés nélküli édesség
 

 

 
Bonbonok-pralinék
 

 

 
Poharas krémek-pudingok
 

 

 
Ostyalap töltelékek
 

 

 
Kekszek-teasütemények
 

 

 
muffinok
 

 

 
Kuglófok
 

 

 
Kalácsok
 

 

 
Kenyerek - zsemlék
 

 

 
Kelt tészták-péksütemények
 

 

 
Torták
 

 

 
Hájas tészták
 

 

 
Édes tészták - desszertek
 

 
Gofrik
 

 

 
Témák szerinti kereső
 
Díszek-ajándékok a konyhából
 
Kreatív sarok / blog
Friss bejegyzések
2019.02.11. 09:42
2019.02.11. 09:26
2018.12.14. 18:38
2018.12.14. 18:23
2018.12.14. 18:09
2018.12.14. 17:51
2018.12.14. 16:56
2018.07.26. 14:52
2018.06.28. 16:35
2018.05.16. 12:51
 
Online látogató
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2006-08-09
 
 
Linkajánló
 
A választásod itt számít!
Milyen receptek érdekelnek leginkább?

Sütemények, édességek
Főételek (húsos, rakott)
Ünnepi ételek (különlegesek)
Hétköznapi ételek (könnyű, gyors)
Reform (hús,- tej, vagy cukormentes)
Mindegy, csak olcsó legyen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Ischler

 

Ischler

Hozzávalók:

30 dkg liszt
15 dkg margarin
15 dkg cukor
2 tojás sárgája
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 evők. tejföl
csipet só
lekvár
1 nagy tábla tortabevonó
1-2 evők. olaj
dió

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a cukorral, a tojások sárgájával, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral, és a tejföllel jól összedolgozzuk a tésztát. Vékonyra kinyújtjuk, kör alakú szaggatóval kiböködjük, és zsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, kettő-kettő darabot összeragasztunk valamilyen pikáns lekvárral (nálam ribizlizselé), és rácsra helyezzük őket csokimázazáshoz. Vízfürdőben felolvasztjuk az összetördelt csokoládét, hozzákeverjük az étolajat, majd mindegyik süteményre evőkanál segítségével rácsurgatunk a csokiból, és rögtön egy-egy szem dióval díszítünk. Hidegre tesszük, amíg teljesen megszilárdul a csokimáz.

 

 

 

 

 

A honlapon található linzer receptek:

Linzer

Diós linzer

Mogyorókrémes linzer karika

 

8 hozzászólás
Idézet
2013.03.03. 19:53
Receptvilág / Zsuzsa

Kedves Annamari!

Köszönöm a visszajelzésedet, örömmel olvastam a soraidat.

Üdvözlettel: Zsuzsa

Idézet
2013.03.03. 13:17
Annamari

Kedves Zsuzsi!

A süti nagyon finom. Tegnap, mikor megcsináltam, menet közben elfogyott az étcsokim, így fehér tortabevonó csokival fejeztem be. Az étcsokisak tetejére színes, a fehérek tetejére fekete tortadara került díszítésként, nagyon mutatósak lettek. Mára finom omlósak lettek, köszönöm a receptet.

Idézet
2012.04.17. 20:29
Receptvilág / Zsuzsa

Ági! 170-180 fokon kb. 10 perc.

Idézet
2012.04.17. 12:37
szilváné ági

Nem írtad, hogy milyen fokon és hány percig sütöd a tésztát? Vagy csak én nem láttam?

 

Idézet
2012.04.11. 18:22
Receptvilág / Zsuzsa

Kedves Kriszti!

Most aztán kiváncsivá tettél, hogy ezzel a recepttel sikerül-e. :)

Várom a visszajelzésedet! :)

Üdvözlettel: Zsuzsa

Idézet
2012.04.11. 11:41
Kriszti

Imádom az ischlert!

Sajnos nekem eddig még nem sikerült készítenem.

Legtöbbször kemény lesz a tészta.Nem puhul be!!

Meg a csokimáz sem az igazi!!

Most hagyok még magamnak egy kis időt nagyon sok sütit ettünk az ünnep alatt,de elkészítem és megírom neked Zsuzsa!!
Köszönöm a receptet!! 

Idézet
2009.11.06. 20:06
Receptvilág

Kedves Éva! Köszönöm a dicséretet, jól megmosolyogtattál, hogy éhesen nem szabad nézni! :))
A csokimázat valóban úgy csinálom ezekhez a száraz süteményekhez, ahogy itt leírtam. Kis láboskába tördelem a tortabevonót, és gőz fölött megolvasztom
 Étolajat cseppentek az olvadt csokihoz, amivel jól elkeverem.  Ha szépen folyós már a csoki, akkor elkezdem bevonni a süteményt. Ehhez az islernél egy kanalat használtam, a közepére eresztem a kanálból a csokit, majd két-három mozdulattal, a kanál segítségével a szélére terelgetem a mázat. Ami a lényeg szerintem, hogy nem érdemes agyon huzogatni a mázat, mert közben köt, és már nem fog szépen kisimulni, csak a kanál húzta csíkok fognak látszani. Munka közben, ha dermed a csokink a lábosban, akkor vissza lehet rakni újra melegíteni, semmi baja nem lesz. Lényeg, jó olvadt csokival dolgozz.. Üdv: Zsuzsa

Idézet
2009.11.06. 11:13
Páli Miklósné Éva

Gratulálok az oldalhoz, nagyon tetszik, főleg hogy mindenhez van kép. csak éhesen nem szabad nézegetni!

Azt szeretném megkérdezmi, hogy csinálod ezt a csodás csokimázat? Én is sokat sötök, főzök, de ez valahogy sosem sikerül. Légyszives írd le pontosan milyen csokit használsz, mennyi olajat. Köszönöm:Éva

 
Képtárak
 
Levesek
 

 
Húsos ételek
 

 
Köretek-Feltétek
 

 
Egytálételek - Rakott ételek
 

 
Tésztás ételek
 

 
Lepények - Húsos tekercsek
 

 

 
Főzelékek
 

 

 
Szendvicskrémek-Pástétomok
 

 

 
Saláták
 

 
Sós sütemények
 

 
Pogácsák
 

 
Nyári ízek télire
 

 
Savanyítás
 

 
Szörpök-Italok-Teák készítése
 

 
HOT PAN receptek
 
 
 
Reform ételeim
 

 

 
Ti küldtétek
 
Tanácsok, konyhai tippek
 
Tej, tejtermék nélküli ételek
 
Kis-okos
 
Hús receptek témák szerint
 
Receptkereső
 
Legújabb képes receptek
 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

 

 

A honlapon található írásos, és képi anyagokat szerzői jogok védik. Ezek engedély nélküli felhasználása jogi következményeket von maga után!

 

 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG