RECEPTVILÁG - Receptes oldal - receptek képekkel
Interaktív
 
Sütemények
 

 

 
Kevert tésztás sütemények
 

 

 
Alaptészták
 

 

 
Mézes sütemények
 

 

 
Sütés nélküli édesség
 

 

 
Bonbonok-pralinék
 

 

 
Poharas krémek-pudingok
 

 

 
Ostyalap töltelékek
 

 

 
Kekszek-teasütemények
 

 

 
muffinok
 

 

 
Kuglófok
 

 

 
Kalácsok
 

 

 
Kenyerek - zsemlék
 

 

 
Kelt tészták-péksütemények
 

 

 
Torták
 

 

 
Hájas tészták
 

 

 
Édes tészták - desszertek
 

 
Gofrik
 

 

 
Témák szerinti kereső
 
Díszek-ajándékok a konyhából
 
Kreatív sarok / blog
Friss bejegyzések
2019.02.11. 09:42
2019.02.11. 09:26
2018.12.14. 18:38
2018.12.14. 18:23
2018.12.14. 18:09
2018.12.14. 17:51
2018.12.14. 16:56
2018.07.26. 14:52
2018.06.28. 16:35
2018.05.16. 12:51
 
Online látogató
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2006-08-09
 
 
Linkajánló
 
A választásod itt számít!
Milyen receptek érdekelnek leginkább?

Sütemények, édességek
Főételek (húsos, rakott)
Ünnepi ételek (különlegesek)
Hétköznapi ételek (könnyű, gyors)
Reform (hús,- tej, vagy cukormentes)
Mindegy, csak olcsó legyen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Pudingos mézeskrémes

 

Pudingos mézeskrémes (saját recept szerint)

Hozzávalók:

Mézes tészta:

50 dkg liszt
1 kávésk. szódabikarbóna
6 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 tojás
4 evők. folyékony méz

Krém:

3,5 dl tej
5 evők. kristálycukor
1 cs. vanília-gríz puding
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
ribizlizselé

Csokimáz:

10 dkg étcsokoládé
4 dkg vaj

A tésztához a lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, a vajat szétmorzsoljuk benne, majd a többi hozzávalóval összeállítjuk a tésztát. Ha szükséges, 1-2 kanál tejfölt lehet hozzáadni, a lényeg jól nyújtható tésztát kapjunk. 4 felé osztjuk, mindegyiket közepes tepsi méretre kinyújtjuk, majd a tepsi hátán egyesével megsütjük kb. 8-10 perc laponként. Picit lehet a tepsit is lisztezni, mert könnyen leragadhat!
A krémhez 3 dl tejet felfőzünk a kristálycukorral, a maradék fél deci tejben kikeverjük a pudingport, majd a forró tejhez öntve felfőzzük. Lehúzzuk a tűzről, és még forrón belekeverünk 5 dkg vajat. Hagyjuk kihűlni. A maradék 10 dkg vajat kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt grízpudinggal összedolgozzuk. Ennek a krémnek a felét kenjük az alsó mézeslapra, erre kerül egy másik mézeslap, amit ribizlizselével megkenünk, megint mézeslap, krém másik fele, és végül az utolsó mézeslap, amit csokimázzal vonunk be. Ehhez egy kis láboskába tördeljük a csokit, és vízgőz felett megolvasztjuk, majd még melegen belekeverjük a vajat. A sütemény másnap szeletelhető.

 

 

 

Többen jelezték vissza, hogy annyira finom a krémje ennek a süteménynek, hogy dupla mennyiséggel szeretnék legközelebb készíteni. Újra gondolva a krémet a legutóbbi sütésnél a következő arányokkal készítettem el.

Krém:

6 dl tej
2 cs. vanília-gríz puding
8 evők. cukor
25 dkg vaj
15 dkg cukor

Ugyan úgy készült, mint a fenti receptnél, tehát a tejben megfőzzük a pudingot 8 evőkanál cukorral, levéve a tűzről belekeverünk 5 dkg vajat. Kihűtjük. A maradék vajat habosra keverjük a maradék cukorral, majd a kihűlt pudinggal összedolgozzuk.
A kész süteményre nem csokimázt kentem, hanem csak porcukorral megszórtam.

 

 

 

Katt a képre, csemegézz a képtáramban is kedvedre a többi kép között!

 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Idézett hozzászólás:

Szia Zsuzsa!

Nagyon köszönöm  a receptet, szilvalekvárral valami mennyei lett a süti. Most csinálom másodszorra a családom nagy örömére. Annyit változtattam csak, hogy a krém mennyiségét a duplájára emeltem, szintén a család kérésére, mert a finom krémet keveselték benne.Mindenkinek ajánlom kipróbálásra, nem fognak benne csalódni:)

Köszönettel: Falcsy

Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
20 hozzászólás
2016.12.09. 10:47
Ági

Kedves Zsuzsa!

Vaj helyett használhatok rama margarint?

Köszönöm válaszod

Ági

Válasz:

Igen Ági, nyugodtan készítheted margarinnal is.

 

2014.12.22. 21:34
kovács anna

Szia Csillagvirág.  Életem  első mézeskrémesét készitettem el. nemgondoltam ,hogy  fog  sikerülni.  ha  követjük  az  adagolást  akkor  sikerül.  A  csokimáz is  szép  lett. Igaz nem  mindenütt  egyenletes ,  de  attól guszta lett.  most  készült  el . Biztos  hamar  elfogy  , köszönöm  a  receptet!!

2014.01.28. 19:26
Receptvilág / Zsuzsa

Kedves nikybaba!

Köszönöm a visszajelzésedet, örülök, hogy sikert arattál a sütivel.

Üdvözlettel: Zsuzsa

2014.01.27. 18:16
nikybaba

Ez a legfinomabb legjobb mézeskrémes recept :)) Az egész családnak nagyon ízlett! Végre a párom kedvencét tökéletesen el tudom készíteni! Köszönöm a receptet és ezt a szuper oldalhoz csak gratulálni tudok! :))

2012.03.03. 15:27
Receptvilág / Zsuzsa

Keves Csillagvirág! Ha tudtuk volna, hogy mégis az olvasztással volt a probléma,,,,,, :) Valóban, ahogy Anyukád is mondta, nagyon lassan gőz fölött kell olvasztani (nekem van, mikor bele is ér a vízbe a felső láboska, ez sem baj, a lényeg az alacsony hőmérséklet). Örülök, hogy most már nem lesz gondod a csokimázzal, szép sütik kerülnek ki a kezed alól. Gratulálok!

Üdvözlettel: Zsuzsa

2012.03.02. 18:46
Csillagvirág

Kedves Zsuzsa!

Ígértem, hogy szólok csokimáz ügyben, de a technika ördöge megviccelt, a gépem teljesen elromlott,  nos anyukám párszor eljött, és megmutatta, hogy mit- hogy kell csinálni, azt mondta, nagyon forró edénybe kevergettem azért lett egy csomós valami. Azóta olyan csokimázt tudok készíteni, ami a nagykönyvbe meg van írva:)

Még egyszer köszönöm a segítséget!

2011.11.19. 18:27
Receptvilág / Zsuzsa

Kedves Csillagvirág! Mindenki arra esküszik, ami bevált neki. Én is a csokival jobb barátságban vagyok egy ideje, pedig régen a magam készítette mázakra esküdtem volna. :)

Várom a visszajelzésedet mindenképp, most már kíváncsivá tettél! :)

Üdvözlettel: Zsuzsa

2011.11.19. 15:40
Csillagvirág

Kedves Zsuzsa! Hálásan köszönöm a segítséget, és igazából, azért nem az anyukámtól lestem el, mert nem egy megyében lakunk. De azt mondta, hogy eljön, ha disznót vágunk, és megmutatja, hogy hogyan kell. Mindenesetre, jövő héten veszek bevonót, és kipróbálom az áltatalad javasolt "gyakorlást". Amúgy  kakaós mázt szoktam önteni a sütikre, de szerintem a csoki jobb. Írok majd a gyakorlás eredményéről.

2011.11.13. 18:35
Receptvilág / Zsuzsa

Csillagvirág! Igaza van Anyukádnak, csak azt nem értem, miért nem lesed el tőle. Megpróbálok segíteni természetesen, hátha valami kiderül, hol rontod el. A csoki olvasztása úgy látom megy, inkább az elkenéssel lehet baj. Mikor a sütemény tetejére öntöd a csokit, akkor gyorsan pár mozdulattal el kell húzni, mert ha kezd kötni, akkor valóban nem lesz fényes. Van nekem ehhez egy nagyon egyszerű kis műanyag lapátom, úgy néz ki, mint a nokedli szaggató. No ezzel szinte három mozdulattal széthúzom a csokit, és kész. Szerintem próbáld ki tortabevonóval, azzal nagyon jó dolgozni. Ha nem sajnálod az időt és pénzt, 10 dkg csokit olvassz fel, tegyél egy tálcára zsírpapírt, és azon próbálkozz az elkenéssel. Ha nem sikerül, újra fel tudod olvasztani.
Ezen kívül van még egy ajánlatom, próbálkozz házilag készített mázzal. Évekkel ezelőtt Anyósomnak adtam egy receptet, és annak a csokimáza annyira megtetszett neki, hogy azóta azt használja. Ezt a mázt a Túró Rudinál találod. Itt a link:

//receptvilag.gportal.hu/gindex.php?pg=26019695

Próbáld ki, hátha neked is ez lesz a jó.
Remélem tudtam segíteni.

Üdvözlettel: Zsuzsa

2011.11.13. 14:13
Csillagvirág

Nagyon guszta ez a recept, és én imádom a mézeskrémest, csak...ez a csokimáz...Egyszerűen nem tudok csokimázat készíteni, az olvasztott csokis módszer nem megy.. már egy csomó féle képpen készítettem, de sosem volt fényes, meg alig bírtam elkenni, mert rettenet kemény volt...hiába keverem óvatosan a csokit, melegvíz fölött, hiába rakok bele olajat, vajat bármit..akkor se jó, de miért. Az anyukám a múltkor azt mondta a világ legegyszerűbb dolga, és nem érti miért nem tudom megcsinálni, ha mindenfajta sütit meg meg tudok sütni... ha tudsz kérlek segíts...

2009.11.30. 19:35
Receptvilág

Nagyon örülök Falcsy, hogy ízlett!!!  

2009.11.30. 17:23
Falcsy

Szia Zsuzsa!

Nagyon köszönöm  a receptet, szilvalekvárral valami mennyei lett a süti. Most csinálom másodszorra a családom nagy örömére. Annyit változtattam csak, hogy a krém mennyiségét a duplájára emeltem, szintén a család kérésére, mert a finom krémet keveselték benne.Mindenkinek ajánlom kipróbálásra, nem fognak benne csalódni:)

Köszönettel: Falcsy

2009.11.12. 16:58
Receptvilág

A tepsi amiben sütöttem, 20x33 cm.  Üdv. Zsuzsa

2009.11.12. 07:32
Falcsy

Szia Zsuzsa!

Nagyon köszönöm a válszodat, így már minden érthető. A következő szezonban én is kipróbálom ezt a ribizlizselét. Most a szilvalekvárnál maradok, remélem ezzel is finom lesz. Még annyi kérdésem lenne hgy mekkora legyen az a bizonyos tepsi?

Köszönöm, üdvölettel: Falcsy

2009.11.08. 20:03
Receptvilág

Falcsy! A hozzávalóknál fellinkeltem a ribizlizselé szót, kattints rá, és pontosan megtudod mi is az, és hogy készítem. Minden évben rakok el ribizlizselét, mert imádom, és süteményeknél is előszeretettel használom ezt a pikáns ízt. Gyakorlatilag ez egy lekvár, a ribizlinek van egy bizonyos pektin tartalma, ami miatt szépen zselésedik. De! Bármilyen lekvárral elkészítheted ezt a süteményt, viszont ha egyszer megkóstolod ribizlizselével,,,,,,


Üdvözlettel: Zsuzsa

2009.11.08. 18:58
falcsy

Szia!

Mit kell érteni ribizlizselé alatt?

köszi a segítséget

2009.10.18. 20:14
Receptvilág

Ili! Vaníliaízű-gríz a neve a pudingnak, és ahogy Bubszy írta előttem, nagyon finom.  Próbáld ki!

2009.10.18. 10:52
Bubszy

 Szia Ili!

Igen, így lehet vásárolni a Dr.Oetker-es pudingok között keresd, mert ez a legfinomabb! 

Biztosan ízleni fog, remélem tudtam vele segíteni!

Szép napot és jó sütést!

2009.10.17. 20:55
Ili

Így lehet kapni,hogy grízpuding?

2009.10.17. 18:52
Marika

Köszönöm szépen a receptet biztos finom nagyon mutatós süti,hamarosan ki próbálom.üdv:Marika

 
Képtárak
 
Levesek
 

 
Húsos ételek
 

 
Köretek-Feltétek
 

 
Egytálételek - Rakott ételek
 

 
Tésztás ételek
 

 
Lepények - Húsos tekercsek
 

 

 
Főzelékek
 

 

 
Szendvicskrémek-Pástétomok
 

 

 
Saláták
 

 
Sós sütemények
 

 
Pogácsák
 

 
Nyári ízek télire
 

 
Savanyítás
 

 
Szörpök-Italok-Teák készítése
 

 
HOT PAN receptek
 
 
 
Reform ételeim
 

 

 
Ti küldtétek
 
Tanácsok, konyhai tippek
 
Tej, tejtermék nélküli ételek
 
Kis-okos
 
Hús receptek témák szerint
 
Receptkereső
 
Legújabb képes receptek
 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

 

 

A honlapon található írásos, és képi anyagokat szerzői jogok védik. Ezek engedély nélküli felhasználása jogi következményeket von maga után!

 

 

Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal