RECEPTVILÁG - Receptes oldal - receptek képekkel
Interaktív
 
Sütemények
 

 

 
Kevert tésztás sütemények
 

 

 
Alaptészták
 

 

 
Mézes sütemények
 

 

 
Sütés nélküli édesség
 

 

 
Bonbonok-pralinék
 

 

 
Poharas krémek-pudingok
 

 

 
Ostyalap töltelékek
 

 

 
Kekszek-teasütemények
 

 

 
muffinok
 

 

 
Kuglófok
 

 

 
Kalácsok
 

 

 
Kenyerek - zsemlék
 

 

 
Kelt tészták-péksütemények
 

 

 
Torták
 

 

 
Hájas tészták
 

 

 
Édes tészták - desszertek
 

 
Gofrik
 

 

 
Témák szerinti kereső
 
Díszek-ajándékok a konyhából
 
Oszd meg ismerőseiddel is!
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez
 
Online látogató
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2006-08-09
 
Kreatív sarok
Friss bejegyzések
2014.03.25. 18:42
2014.01.03. 19:03
2013.12.26. 18:09
2013.03.24. 20:19
2013.03.10. 19:31
 
Már facebook-on is!
 
 
Google PageRank
 
Linkajánló
 
 
 
 
Amaretto-krémes torta

Ezt a tortát Horváth Ilona könyvéből néztem ki, de egy kicsit változtattam rajta, mert fényképes cukorlappal díszítettem a tetejét.

Amaretto-krémes torta

Hozzávalók:

Piskóta:

8 tojás
16 dkg liszt
15 dkg cukor
1/2 cs. sütőpor

Krém:

50 dkg mascarpone
25 dkg mogyoró
4 dl tejszín
3 evők. porcukor
1 dl Amaretto
20 dkg mogyorókrém
2 kis tasak zselatin

Díszítéshez:

2 dl tejszínhab

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, és félre tesszük. A sárgákat a cukorral jól kihabosítjuk, amíg kifehéredik. Utána fakanállal beleforgatjuk a tojáshabot, végül a sütőporral elkevert lisztet. Egy tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd beleöntjük a masszát. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, de pár perc múlva csökkentjük a hőt 160 fokra, és így sütjük készre (tűpróbáig).
A krémhez a mogyorót tepsibe szórjuk, és közepes hőmérsékletű sütőben enyhén megpirítjuk. Utána kihűtjük, és ledörzsöljük a külső sötét héját. Darálóban, vagy klopfolóval durvára törjük. A mascarpone-t tálba tesszük, 1 dl folyékony tejszínnel kikeverjük, majd a maradék 3 dl tejszínt habbá verve hozzá keverjük. A krémet elfelezzük, egyik felébe az Amarettot, a porcukrot, és a tört mogyoró negyedét keverjük, a krém másik felébe a mogyorókrémet keverjük. A két kis csomag zselatint két külön kis tálkába kevés vízzel felolvasztjuk (melegítjük, de nem forraljuk), majd a két krémbe keverjük.
A piskótát 3 lapra vágjuk, az alsó lapot megkenjük a mogyorókrémes töltelékkel, ráhelyezzük a második piskótalapot, erre kerül a likőrös töltelék, majd a harmadik lappal befedjük. Mind a kettő krémből hagyjunk az oldalára is, és a tetejére is. Az oldalát beszórjuk a maradék tört mogyoróval. Tetejét fényképes cukorlappal, tejszínhabbal és saját készítésű csokidíszekkel díszítettem.

A csokidísz készítését itt találod: Csokoládédísz készítése

 

Fázis fotók a torta készítéséről

 

 

 

 

 

 

 

 

Katt a képre, nézz be a képtáramba is!

 

Még nincs hozzászólás.
 
Képtárak
 
Levesek
 

 
Húsos ételek
 

 
Köretek-Feltétek
 

 
Egytálételek - Rakott ételek
 

 
Tésztás ételek
 

 
Lepények - Húsos tekercsek
 

 

 
Főzelékek
 

 

 
Szendvicskrémek-Pástétomok
 

 

 
Saláták
 

 
Sós sütemények
 

 
Pogácsák
 

 
Nyári ízek télire
 

 
Savanyítás
 

 
Szörpök-Italok-Teák készítése
 

 
HOT PAN receptek
 
 
 
Reform ételeim
 

 

 
Ti küldtétek
 
Tanácsok, konyhai tippek
 
Tej, tejtermék nélküli ételek
 
Kis-okos
 
Hús receptek témák szerint
 
Receptkereső
 
Legújabb képes receptek * Receptért katt a képre!
 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A honlapon található írásos, és képi anyagokat szerzői jogok védik. Ezek engedély nélküli felhasználása jogi következményeket von maga után!