RECEPTVILÁG - Receptes oldal - receptek képekkel
Interaktív
 
Sütemények
 

 

 
Kevert tésztás sütemények
 

 

 
Alaptészták
 

 

 
Mézes sütemények
 

 

 
Sütés nélküli édesség
 

 

 
Bonbonok-pralinék
 

 

 
Poharas krémek-pudingok
 

 

 
Ostyalap töltelékek
 

 

 
Kekszek-teasütemények
 

 

 
muffinok
 

 

 
Kuglófok
 

 

 
Kalácsok
 

 

 
Kenyerek - zsemlék
 

 

 
Kelt tészták-péksütemények
 

 

 
Torták
 

 

 
Hájas tészták
 

 

 
Édes tészták - desszertek
 

 
Gofrik
 

 

 
Témák szerinti kereső
 
Díszek-ajándékok a konyhából
 
Kreatív sarok / blog
Friss bejegyzések
2019.02.11. 09:42
2019.02.11. 09:26
2018.12.14. 18:38
2018.12.14. 18:23
2018.12.14. 18:09
2018.12.14. 17:51
2018.12.14. 16:56
2018.07.26. 14:52
2018.06.28. 16:35
2018.05.16. 12:51
 
Online látogató
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2006-08-09
 
 
Linkajánló
 
A választásod itt számít!
Milyen receptek érdekelnek leginkább?

Sütemények, édességek
Főételek (húsos, rakott)
Ünnepi ételek (különlegesek)
Hétköznapi ételek (könnyű, gyors)
Reform (hús,- tej, vagy cukormentes)
Mindegy, csak olcsó legyen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Kocsonya

 

Kocsonya 

Hozzávalók:

3 db sertés köröm (a hentessel feldaraboltattam) 
1/2 kg sertés bőr   
1 kg sertés lapocka, vagy comb                     
1/2 kg megtisztított sárgarépa
5-6 babérlevél

kevés ételízesítő 
3-4 fej cikkeire szedett és pucolt fokhagyma
1/2 tasak egész feketebors

Elkészítése: A hozzávalókat a fűszereken és a zöldségeken kívül felteszem főni annyi vízben, hogy csak épp ellepje. Miután már jól fő, lehabozom, beleteszem a zöldségeket és kicsi idő múltán a fűszereket is. Ekkor a lángot takarékra állítom, és így főzöm kb. 8-9 órán át. Ha már láthatóan elfőtte a fele levét, és a csontokról mállik le a hús, leveszem a tűzről, levét leszűröm. Az előre elkészített tányérokba a húsokat, esetleg a zöldséget is kiporciózom, és szűrőn keresztül rámerem a levet (mielőtt rámerném a levet, kanál segítségével leszedem a tetejéről a zsírt). Hamarosan meg fog kötni, nem feltétlenül fontos hűtőbe tenni. Ecetes hagymával, vagy citrommal meglocsolva kitűnő étek.

A receptet és a képet Kiss Julianna küldte. Köszönjük!

 

 

Katt a képre, nézz be Julika képtárába is!

 

7 hozzászólás
Idézet
2018.12.18. 05:56
Kiss Julianna

Kedves Ági Lehet meglepődsz de 3 év távlatából írom e sorokat miután Te negativ véleményedet nyilvánítottad ki, a feltett kocsonyám miatt . Ma 2018 12. 18 -án nézve a facebookot.láttam, ugyanis a kocsonyák reneszánsz kora a tél,sokan ugyanúgy készítik mind én. Zöldségekkel,hússal stb. Ha van lehetőséged nézd meg. De nem muszály így elkészítened. Egyébként kívánok kellemes karácsonyt és finom kocsonya főzést. Ismeretlenül Kiss Julika

 

 

Idézet
2015.01.31. 16:54
Zsuzsi

Nagyon finom ! Én hasonlóan készítem, jó sok zöldséggel..... További jó főzöcskézést kívánok! :) - Konyhatündérkukta- :)

Idézet
2015.01.25. 12:02
Ildi

Ahogy mondja kedves Zsuzsa, ahány ház annyi szokás, és a változatosság csak gazdagit. Gratulálok Julika, nagyon jó recept.

Idézet
2015.01.17. 15:29
Ili

A kocsonyát én is köröm,csülök,füle,farka,bőrével főzöm.Bőven fokhagymával,szemes bors,vöröshagyma héjastól és ételízesítőt,sőt leveskockát is teszek bele.Ettem már sárgarépával,főtt tojással díszített kocsonyát,sőt füstőlt húsból készítettet is. Mindegyik ízlett.Valóban ahány ház,annyi szokás,izlések és pofonok különbözők.

Idézet
2015.01.11. 11:45
Julika

    Kedves Zsuzsa!   

      Köszönöm kedves soraidat a kcsonyaámat illetően. Egyáltalán nem vettem a szívemre,sőt az ember még a kritikákból is tanul. De én akkor is így készítem,ha másnak nem tetszík, nem múszáj így készítenie a kedves Áginak. üdv Julika

 

 

  

Idézet
2015.01.11. 11:02
Receptvilág / Zsuzsa

Kedves Ági!
Először is azzal kezdeném, hogy ahány ház, annyi szokás. Az, hogy ez nem kocsonya,,, hát én ilyet nem mondanék. Ugyan nem az én receptem, de el kell mondjam, hogy mikor elkezdtem anno főzni, én is zöldség, sárgarépával készítettem, mert a mi környékünkön így csinálta mindenki. Sőt, azt is elmondom, hogy most, ahogy elolvastam a hozzászólásodat, még egy szakácskönyvet is fellapoztam, és bizony Horváth Ilona is zöldségesen készíti a kocsonyát. Ezek szerint Ő sem tudja mi a kocsonya,,,szerinted? Egyébként a Te recepted a somogyi kocsonya (ha jól tudom, de ez nem biztos), én is hasonlóan készítem. A receptet itt találod:
//receptvilag.gportal.hu/gindex.php?pg=32280623
Viszont nem becsmérelem le a másik főztjét, és neked is ezt tanácsolom.

Üdvözlettel: Receptvilág / Zsuzsa

Idézet
2015.01.11. 08:11
Ági

Ez nem kocsonya,ez megalvasztott húsleves. Az igazi kocsonya nem lát ételízesítőt,  zöldséget.  Köröm, bőr, csülök, én már külön húst nem is teszek, mert nem szeretjük benne.Fűszerezése pedig a következő. És nem elírás!!  8-10 FEJ fokhagyma, só, bors, csili paprika. A fokhagymát nem érezni ki, isteni lesz, a körünkbe  mindenki imádja!!

 
Képtárak
 
Levesek
 

 
Húsos ételek
 

 
Köretek-Feltétek
 

 
Egytálételek - Rakott ételek
 

 
Tésztás ételek
 

 
Lepények - Húsos tekercsek
 

 

 
Főzelékek
 

 

 
Szendvicskrémek-Pástétomok
 

 

 
Saláták
 

 
Sós sütemények
 

 
Pogácsák
 

 
Nyári ízek télire
 

 
Savanyítás
 

 
Szörpök-Italok-Teák készítése
 

 
HOT PAN receptek
 
 
 
Reform ételeim
 

 

 
Ti küldtétek
 
Tanácsok, konyhai tippek
 
Tej, tejtermék nélküli ételek
 
Kis-okos
 
Hús receptek témák szerint
 
Receptkereső
 
Legújabb képes receptek
 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

 

 

A honlapon található írásos, és képi anyagokat szerzői jogok védik. Ezek engedély nélküli felhasználása jogi következményeket von maga után!

 

 

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!