RECEPTVILÁG - Receptes oldal - receptek képekkel
Interaktív
 
Sütemények
 

 

 
Kevert tésztás sütemények
 

 

 
Alaptészták
 

 

 
Mézes sütemények
 

 

 
Sütés nélküli édesség
 

 

 
Bonbonok-pralinék
 

 

 
Poharas krémek-pudingok
 

 

 
Ostyalap töltelékek
 

 

 
Kekszek-teasütemények
 

 

 
muffinok
 

 

 
Kuglófok
 

 

 
Kalácsok
 

 

 
Kenyerek - zsemlék
 

 

 
Kelt tészták-péksütemények
 

 

 
Torták
 

 

 
Hájas tészták
 

 

 
Édes tészták - desszertek
 

 
Gofrik
 

 

 
Témák szerinti kereső
 
Díszek-ajándékok a konyhából
 
Kreatív sarok / blog
Friss bejegyzések
2019.02.11. 09:42
2019.02.11. 09:26
2018.12.14. 18:38
2018.12.14. 18:23
2018.12.14. 18:09
2018.12.14. 17:51
2018.12.14. 16:56
2018.07.26. 14:52
2018.06.28. 16:35
2018.05.16. 12:51
 
Online látogató
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2006-08-09
 
 
Linkajánló
 
A választásod itt számít!
Milyen receptek érdekelnek leginkább?

Sütemények, édességek
Főételek (húsos, rakott)
Ünnepi ételek (különlegesek)
Hétköznapi ételek (könnyű, gyors)
Reform (hús,- tej, vagy cukormentes)
Mindegy, csak olcsó legyen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Társalgó a honlaphoz
[197-178] [177-158] [157-138] [137-118] [117-98] [97-78] [77-58] [57-38] [37-18] [17-1]

2009.02.20. 13:46 Idézet

Sajtgolyó

Hozzávalók:
  • 2 db nagy, fõtt, áttört burgonya
  • 5 dkg liszt
  • 4 dkg vaj (vagy margarin),
  • 7 dkg reszelt sajt,
  • 1 egész tojás,
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál törött fekete bors,
  • 1 púpozott mokkáskanál só,
  • zsemlemorzsa a bundázáshoz,
  • olaj a sütéshez

  • Elkészítése:
  • A megpuhított vajat összegyúrom a liszttel, az áttört, fõtt burgonyával, a felvert tojással, a szétzúzott fokhagymával, a reszelt sajttal és a fûszerekkel. A masszából vizes kézzel kis diónyi golyókat gyúrok, majd zsemlemorzsában megforgatva, bõ, forró olajban, erõs lángon sárgásbarnára sütöm. Papírtörülközõre téve leitatom róla a felesleges olajat, és egy fogvájót vagy dárdácskát beleszúrok. Hidegen is, melegen is egyaránt nagyon finom
  • En kis fogpiszkálos zäszlókat szurkáltam a közepébe, ha legközelebb elkészítem fotokat is csinálok okvetlen. Ezt a receptet a mindmegette.hu oldalon találtam es nagyon bevält nälam .

  • 2009.02.20. 11:00 Idézet

    Szép jó reggelt!

    Megtaláltam az egyik CD-n a beskennelt Mamikäm ältal írott tölcsérke receptet, melyet most megoszok Veled kedves Zsuzsi es a lätogatókkal is.

    így készítette nekem a Mamikäm a fincsiséget

     


    2009.02.19. 17:13 Idézet

    De jóóóóó sikerült feltenned Eszti! Jaj de jó! Nagyon klasszak a képek, lányommal együtt nézzük! :D Ügyes vagy Eszti, szépen sikerült a tortád is látom a piskótád is gyönyörű lett, a lányom azt hitte az enyém így elsőre nézve. :D Guszták a muffinok is! Spenótosat még nem csináltam sose, egyszer betervezem én is az már biztos. :) A sajtgolyónak örülnék, biztos jó recept és finom is, vendégvárásra én is szeretem az ilyeneket. Köszönöm, ha begépeled, talán más is örülne neki. Kiváncsi vagyok a tölcséredre, hogy ugyanaz-e, mint ami nekem van meg, de jövőhéten már azt hiszem el is készítem. Jó ötletet adtál! :) Szió, szép estét!

    Receptvilág / Zsuzsa


    2009.02.19. 13:50 Idézet
    Szia Zsuzsi! Na, mit szólsz sikerült a kepeket feltetennem, az elsö próbalkozas nem sikerült, esetleg azt tudnád törölni, mert nem lätszik a muffin rendszeresen, elötte pedig csak a linket küldte el. Van egy nagyon jó sajtgolyó receptem is, vendégvárásnak kiváló, este ha haza érek begépelem. Illetve keresem ezt a tölcsérke receptet, mert mamikäm kézírásat anno, beskenneltem, de azóta a 3dik computerem nyuzom, es valahol talän meg van egy CD-n. ez kis idöbe tellik, ha egyatalän sikerül räakadnom! Szép napot kívánok Neked es a kedves lätogatóknak is! Nagyon jó es örömömre szolgäl hogy ezt a társalgót beiktattad! :)

    2009.02.19. 13:43 Idézet

     

    Stefánia vagdalt Zsuzsi receptje alapján

     

     

     


    2009.02.19. 13:05 Idézet

    Szívalakú torta Zsuzsa gyümölcstorta receptje alapján!

     

     


    2009.02.19. 12:55 Idézet

     

     

               sütéskor


    2009.02.19. 12:47 Idézet


    2009.02.19. 12:26 Idézet
    Kedves Marika! Igen, a spenotot pürében vezsem, azaz nem leveles mirelit spenótot hanem ami mär nagyon apró darabokban van. Itt nälunk ( Németországban) kis kockäkban van a spenót lefagyasztva a zacskóban. megpárolom, es pär gerezd fokhagymát nyomok rä, nagyon kevés vízet öntök rä, hisz enged maga a spenót a fagyasztás miatt is levelet. Sok sikert kívánok! Eszti

    2009.02.19. 10:32 Idézet
    Horváthné Marika

    Köszönöm a muffin receptet kiprobálom. Még egy kérdés a mirelit spenotot pürébe veszed? Azt hogy fözöd meg? párolod? Köszönöm a válaszodat Marika


    2009.02.18. 17:39 Idézet

    Eszti nagyon köszönöm én is a spenótos muffin receptet! Tényleg jól hangzik! Ha stefániát csinálsz, akkor nézz körül az oldalon, vannak variációk, amik erre a vagdaltra épülnek annyi különbséggel, hogy baconba bugyolálva. :) Ja, találtam tölcsért a minap az egyik receptes könyvembe! Valahogy idáig elkerülte a figyelmemet, de most, hogy írtad, egyből megakadt a szemem rajta. Lehet megcsinálom valamikor, mert tényleg jó kis édesség. Ezt tejszínhabbal lehet tölteni, de én inkább valami krémre gondoltam. Na, majd még kigondolom. Írjam le a receptjét, vagy megvárod míg megcsinálom?

    A társalgót pedig nem azért hoztam létre, mert a vendégkönyvbe zavartál, ne is gondolj ilyenre, örülök ha írsz bárhova is, csupán itt tényleg bővebben lehet dumcsizni,,,ez volt a cél!

    Várom a képeidet, ha nem boldogulsz csak szólj, leírom mégegyszer, lehet elsőre túl bonyolultan írtam. Szióka

    Zsuzsa

     

     


    2009.02.18. 14:21 Idézet
    szépen egymás alä írtam a muffin hozzávalókat de valamiért mindig összesüriti az írásomat a rendszer. Elnézést érte. Zsuzsi, jó, hogy ezt a társalgót létrehoztad, remélem nem zavartam a vendégkönyvedet az írásaimmal. Igyekszem a fotokat feltenni, mert igértem Neked a szívalakú sütimet a recepted alapján. Elfogyasztás utani véleményem, hogy nem feltétlen kell a csokiszirup rä, amit én extra alkalmaztam, mert elvette az isteni finom krémednek az ízét. :) most mär legaläbb ezt is tudom. Ma Stefánia recepted próbálom ki vacsorára. Mamikäm azt hiszem a tölcsért nem maga készítette, szerintem úgy vásárolta. Akkor kislänyként valahogy ez a kérdés nem jutott eszembe Mamikämhoz. Remélem ma még jövök a képekkel. Üdvözletem Ottenbachból Eszti

    2009.02.18. 14:14 Idézet
    Spenótos muffin 25 dkg spenót ( en mirelitet hasznalok, melyet megfözök elötte) 16 dkg sajt 20 dkg liszt 1 csomag sütöpor fél k.k. reszelt szerecsendió bors só 2.5 dl tej 1 tojás Ahogy a muffint mindig készítjük a száraz es a folyékony alapanyagokat elöször külön - külön keverjük ki, majd összeöntjük és simára keverjük. Kivajazott vagy muffinpapírral kibélelt muffinformäba teszük a tésztát kb.a 3/4 részig es elöre felmelegített sütöben 160 fokon 25 percig sütjük. Van fényképem de még ügyeskedem ennek a technikäjäval, hogy itt is lätható legyen. Sok sikert Marika!

    2009.02.17. 11:59 Idézet
    Horváthné Marika

    Azt a spenótos muffin receptet szeretném elkérni ha letudná írni nekem az Eszter. Köszönöm előre is. Marika


    2009.02.15. 12:37 Idézet

     

    Mindenkinek kellemes vasárnapi pihengetést kívánok!

     

    Amerikai fánk (Sütőformához)

     

    Hozzávalók:

     

    125 ml tej

    4 dkg cukor

    1cs. Vaníliás cukor

    csipet só

    7,5 dkg vaj

    2 dkg élesztő

    25 dkg liszt

    1 tojás

    1 tojás sárgája

     

    A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliáscukrot, a csipet sót és a vajat. Belemorzsoljuk az élesztőt, majd az egészet összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, az egész tojást, az egy tojássárgáját, majd keverőgéppel jól kikeverjük a tésztát. Lefedve meleg helyen 30 percig kelesztjük, míg a duplájára nő. A fánkformákat kivajazzuk, beleöntjük a tésztát. Nedves késsel lesimítjuk a tetejüket. Lefedve még 20 percig kelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Sütés után azonnal szedjük ki a formából. Közepükbe lekvárt kanalazunk, porcukorral megszórjuk.

     

     

     

     

     

     

     


    2009.02.14. 16:46 Idézet

    Nagyon kiváncsi vagyok a tortádra, megint újítottál! :) Ja, és a spenótos muffinra is kiváncsi vagyok! Jól hangzik!

    Eszti még nem hallottam erről a tölcséres sütiről, de az is finom lehet, akár a fagyi, de mégse az, hanem krémmel töltve. Érdekes finomság. A tölcsért is sütötte a Mamid?

    Üdvözöllek, és szép napot kívánok: Receptvilág / Zsuzsa

     


    2009.02.14. 16:39 Idézet

    Eszti itt válaszolok, és azért nyitottam ezt a társalkodót, hogy ide bárki betérhessen kérdésével, tanácsával, sőt, itt képet is hagyhat, ha van kedve megmutatni mit kreált a konyhába! Örömmel veszek mindent! Képet úgy lehet feltenni, hogy egy ingyenes képgalériába kell regizni, Pl: http://kepmester.silihost.hu ,,, de máshova is lehet, és oda feltölteni a képet. Ott katt a képre jobb egérrel, a lenyíló ablakban válaszd a tulajdonságot. Ott kimásolod a kép URL címét. Itt válaszd a kép beillesztést (sárga négyszögletes kép a második sorban), majd a felugró ablakban a hivatkozásba másold be a kép tulajdonságát. okézz, és máris bennt kell lennie a képnek. Kicsinyíteni is tudod itt helyben úgy hogy a képre kattintasz, és látod a kép széleken a kijelölő négyzetecskéket. Ezeket pontosan összehúzva tudod a képet kicsinyíteni! Lehet így hírtelen soknak tűnik, de ha nem megy segítek még! Email címemet minden hozzászólásomnál látsz, ha a kurzort ráviszed a felső sorban a nevemre, vagy rákattintasz.

     


    [197-178] [177-158] [157-138] [137-118] [117-98] [97-78] [77-58] [57-38] [37-18] [17-1]

     
    Képtárak
     
    Levesek
     

     
    Húsos ételek
     

     
    Köretek-Feltétek
     

     
    Egytálételek - Rakott ételek
     

     
    Tésztás ételek
     

     
    Lepények - Húsos tekercsek
     

     

     
    Főzelékek
     

     

     
    Szendvicskrémek-Pástétomok
     

     

     
    Saláták
     

     
    Sós sütemények
     

     
    Pogácsák
     

     
    Nyári ízek télire
     

     
    Savanyítás
     

     
    Szörpök-Italok-Teák készítése
     

     
    HOT PAN receptek
     
     
     
    Reform ételeim
     

     

     
    Ti küldtétek
     
    Tanácsok, konyhai tippek
     
    Tej, tejtermék nélküli ételek
     
    Kis-okos
     
    Hús receptek témák szerint
     
    Receptkereső
     
    Legújabb képes receptek
     

     

      

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

      

      

     

     

    A honlapon található írásos, és képi anyagokat szerzői jogok védik. Ezek engedély nélküli felhasználása jogi következményeket von maga után!

     

     

    Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség